BACKUP PÅ 1-2-3

FÅ ORDEN PÅ DIN FILSIKKERHET MED ENKLE LØSNINGER FOR BACKUP HOS ARCTIC CLOUD

shutterstock_599375549.png

En god backupløsning er et viktig ledd i all datasikkerhet og bør være obligatorisk for både bedrifter og privatpersoner.

Vi viser deg hvordan du kan sette opp din egen backupløsning for en eller flere maskiner og koble denne opp til den norske skytjenesten Arctic Cloud slik at du får en sikker off-site backup uten problemer med GDPR eller regnskapsloven.

Velg den løsningen som passer best for ditt behov:

  • Du tar backup, men ønsker å synce denne til skyen / offsite.

  • Du vil bare ha en sikker plass til filene dine og trenger ikke en full backup.

  • Du vil sette opp en fullverdig backupløsning for en eller flere maskiner. Denne skal også lagre offsite / i skyen.

Uansett behov vil vi hjelpe deg via en detaljert guide.

Vi anbefaler deg å holde guide-sidene åpne slik at du kan komme tilbake til denne når guiden er ferdig og du er klar for neste steg.

STEG 1: OPPRETT EN SKYKONTO

Uansett behov vil du måtte starte med å opprette en konto på skytjenesten “Arctic Cloud” for å følge guidene. Her kan du velge om du vil sette opp en konto for en bedrift eller en privatperson. Norske bedrifter kan søke om faktura, alle andre må registere kredittkort for å få tilgang til skytjenesten.

Prøv uten risiko

Alle nye kunder får automatisk kr 250,- pr mnd i gratis testkreditt per måned i de første 6 mnd. Dette gjør at du kan prøve backupløsningen uten risiko. Dette tilsvarer over 200GB i gratis lagring / testing pr mnd.

Veiledning til kontoregistrering

Usikker på hvordan du oppretter konto på Arctic CloudGuide? - følg linkene under og hold vinduet oppe for å kunne gå fram og tilbake.

Hvis du ikke trenger guide er det bare å trykke på knappen under

STEG 2: Velg riktig guide etter ditt behov

Etter å ha opprettet konto velger du den løsningen som passer for deg og følger guiden gjennom de nødvendige stegene.

Alle løsningene benytter sikker lagring “Object-Storage” hvor du kun betaler for det du benytter. Vi replikerer automatisk dine data i 4 eksemplarer - 2 + 2 i hvert sitt datasenter fordelt på to forskjellige fysiske media for beste praksis på filsikkerhet. Pris pr GB er 60 øre pr måned.

Du tar backup, men ønsker å synce filer/mapper til skyen/offsite.

Følg vår guide for å sette opp gratisverktøyet Rsync hvor du kan synkronisere en eller flere mapper til skyen.

Guiden finner du her (Engelsk guide): Syncing your files with Rclone

Rclone kan også settes opp som kryptert for økt sikkerhet.

Du vil bare ha en sikker plass til filene dine, ikke en full backup.

Hvis du vil han enklere løsning kan du sette opp gratisverktøyet Cyberduck som gir deg en enkel og intiutiv nettleseraktig tilgang til din skylagring. Denne løsningen kan også settes opp som kryptert.

Guiden finner du her (Engelsk guide): Cyberduck as object storage browser

Du vil sette opp en fullverdig backupløsning med skylagring.

Duplicati er en backup-løsning som egner seg for privatpersoner og små og mellomstore bedrifter. Etter å ha opprettet konto laster du ned og installerer backup-programvaren Duplicati. Her har vi laget to guider for både Windows og Mac maskiner. Velg det som passer for deg og følg guidene gjennom dette steget.

Etter at du er ferdig med installasjonen må du konfigurere programmet slik at det fungerer riktig mot skytjenestene:

STEG 3: start å synkronisere /ta backup

Når du har installert den ønskede løsning er det bare å starte med synkroniseringen. Merk at første gangs backup / opplasting ofte kan ta litt tid.

Gratulerer - Du har fått en sikker backupløsning! Ta kontakt med oss på våre supportsider dersom du har andre backupbehov.

VIL DU LÆRE MER OM ARCTIC CLOUD SINE SKYTJENESTER?

Merk at våre guider er satt opp som eksempler på løsninger. Den enkelte bruker har selv ansvar for sin egen data-sikkerhet, Arctic Circle Data Senter tar selvfølgelig ansvar for all lagret informasjon i tråd med våre betingelser og vilkår.

Andre guider finner du på våre supportsider.